PDF Përse druhemi nga nacionalizmi: PDF

by Faruk Myrtaj

Është lindur më 4 mars 1955, në Selenicë të Vlorës ku edhe përfundoi, më 1974, shkollën e mesme të përgjithshme (gjimnazin). Për shkak të sistemit politik të kohës, iu privua për një kohë të gjatë e drejta për studime të larta. Iu desh të kryente më parë shërbimin e detyrueshëm ushtarak (2 vjet) dhe të punonte (për 5 vjet) punëtor në minierën e bitumit në Selenicë. Studimet e larta i kreu në vitet 1983-1988, prej të cilave u diplomua inxhinier minierë (markshajder), në Universitetin e Tiranës. Si inxhinier punoi një vit në minierën e qymyrgurit në Memaliaj, Tepelenë.
Në nëntor 1989 shkon në Tiranë, si gazetar në “Zëri i Rinisë”. Prej atëherë ka punuar në fushën e gazetarisë, në disa gazeta si “Alternativa”, “Rilindja Demokratike”, “Republika”, “Albania”, nëndrejtor i përgjithshëm në Agjencinë Telegrafike Shqiptare (ATSh.), zëdhënës shtypi në Ministrinë e Kulturës Rinisë e Sporteve dhe së fundi në Agjencinë e Tregtimit dhe Shpërndarjes së Librit Artistik e Shkencor, Tiranë.
Prej fillim viteve '80, ka qenë i pranishëm në shtypin dhe letërsinë shqip me artikuj në të përditshmet dhe me librat e vet.
Më 3 nëntor 2003 emigroi për në Toronto, Kanada, ku jeton bashkë me gruan, djalin dhe vajzën e tij.
Prej vitit 2004 është anëtar i “The Writer Union of Canada ” dhe “PEN Canada”.
Që prej botimit të librit të parë në vitin 1985 ( "Dielli i nëntokës”, poezi) ka botuar në vazhdimësi poezi, tregime të shkurtra, novela, ese dhe përkthime, përfshirë disa autorë kanadezë.
Gjatë karrierës së tij si shkrimtar ka botuar vëllimet me poezi: "Dielli i nëntokës” (1985, Tiranë, Shqipëri) dhe "Rroba e fjalëve gjithnjë ngushtë më rri" (1991, Tiranë, Shqipëri).
Vëllimet me tregime:"Njerëz që kam njohur" (1987, Tiranë, Shqiperi);
"Marrëveshje për të jetuar(1989, Tiranë, Shqipëi);
Nudo Zyrtare" (1996, Tiranë, Shqipëri) - Vlerësuar me Çmimin “ Libri më i mirë me tregime për vitin 1996 ”, dhënë nga Ministria e Kulturës dhe Sporteve, në vitin 1997;
"Njerëzit janë tepër" (2000, Shkup, Maqedoni);
"Luftëtarët vriten në paqe" (2003, Prishtine, Kosovë);
Hijet e Virgjëreshave" (Arbëria, Tiranë, 2006).
Si novela ka botuar: “Qyteti i Ministrave” (1998, Tiranë, Shqipëri).
Ka botuar esetë: "Përse druhemi nga nacionalizmi" (1995, Tiranë, Shqipëri) dhe “Markezë shqiptarë” (2002, Tiranë, Shqipëri).
Në vitin 2012 botoi romanin "Atdhè Tjetër" (Botimet 'Milosao', Sarandë, 2012).
Ka përkthyer në shqip nga anglishtja:
“Toleranca, pragu i paqes” (”Tolerance, the threshold of peace” Betty Reardon, UNESCO);
“Pushteti i G.G.Markez” (”The power of G.G.Marquez”, Jon Lee Anderson);
“William Sarojan, tregime e novela” ("The best stories of William Saroyan”);
“Stina e mallit” (”No great mischief”, Alistair MacLeod);
“Harpa e barit' (”The grass harp", Truman Capote)

eBook tags: përse, druhemi, nga, nacionalizmi, pdf, download, pdf, faruk myrtaj

  • InfoHOT Përse druhemi nga nacionalizmi PDF download
  • Përse druhemi nga nacionalizmi: PDF
  • PDF Book Përse druhemi nga nacionalizmi PDF ebook

Download Përse druhemi nga nacionalizmi (PDF)


poster not found

File info

ISBN
Book Title
Book Author
Pages count68
eBook formateBook, (torrent)En
File size5.2 Mb
Book rating0.7 (0 votes)
 rate rate rate rate rate