PDF Pohjolan Prinsessat: PDF

by Anu Lahtinen

Kaunis historiateos kertoo Pohjolan vallasnaisista viikinkiajoista renessanssiin.

Sanasta ”prinsessa” tulee monille mieleen satujen joutilas neitonen. Pohjolan prinsessojen elämä oli kuitenkin paljon hurjempaa. Keskiajan hoveissa he luovivat hengenvaarallisten valtataisteluiden ja juonitteluiden verkostoissa. Kruunuperijättäreksi saattoi päätyä vasta kapaloissaan jokelteleva prinsessa ja veristen veljessotien keskellä teini-ikäinen ruhtinatar oli yhtäkkiä valtakamppailun keskiössä.

Pohjolan prinsessat kertoo näiden naisten tarinoita viikinkiajan myyttisistä vallasnaisista uuden ajan renessanssiruhtinattariin. Kuinka prinsessa Ingegerdistä tuli ortodoksinen pyhimys? Miten tanskalaisprinsessat Jutta ja Agnes pakenivat luostarista, johon heidät oli teljetty? Entä miten elämä heitteli vaalikuningas Karl Knutsson Bonden tyttäriä, kun isä kerta toisensa jälkeen valittiin hallitsemaan ja sitten taas syöstiin vallasta?

Prinsessat ammensivat elämäänsä voimia ja neuvoja vanhoista tavoista ja laeista, ja kristinuskon tulo, keskiajan hovikulttuuri ja rensessanssisivistys muuttivat heidän maailmaansa. Anu Lahtisen kiehtovassa tietokirjassa prinsessojen erilaiset kohtalot heijastavat Pohjolan värikästä historiaa.

eBook tags: pohjolan, prinsessat, pdf, download, pdf, anu lahtinen

  • InfoHOT Pohjolan Prinsessat PDF download
  • Pohjolan Prinsessat: PDF
  • Where download Pohjolan Prinsessat PDF book PDF ebook [Non Fiction]

Download Pohjolan Prinsessat (PDF)


poster not found

File info

ISBN
Book Title
Book Author
PublisherAtena Kustannus
GanreNon Fiction
Pages count223
eBook formatHardcover, (torrent)En
File size1.6 Mb
Book rating4.06 (11 votes)
 rate rate rate rate rate