PDF La fàbrica: PDF

by Miquel Martí i Pol

L'experiència viscuda per Martí i Pol com a escrivent de "la Blava", fàbrica de filats de Roda de Ter, durant gairebé trenta anys, i el compromís cívic i polític amb els treballadors, que sempre va considerar "la seva gent" i, poèticament, els "herois" de la història, es concreta en aquest llibre, que recrea la vida silenciosa i quotidiana d'aquelles persones i en denuncia l'opressió econòmica i social.

Martí i Pol va redactar els poemes de La fàbrica entre els anys 1969 i 1971 i els va publicar, amb gravats de Jordi Sarrate, a Quaderns El Bordiol el 1972. Reprenia així la temàtica d'un recull redactat els anys 1958 i 1959, no publicat fins al 1975 dins el volum L'arrel i l'escorça, que va titular La fàbrica-1959 , tant per diferenciar-lo del de 1972 com per fer-ne evident la relació.

El text que reproduïm dels poemes procedeix del primer volum de l'Obra poètica de Miquel Martí i Pol, publicada per Edicions 62, que va ser revisat pel mateix poeta i per Pere Farrés, curador dels quatre volums de l'Obra poètica i del present volum, i autor de l'estudi introductori, les propostes didàctiques i els comentaris de poemes que complementen el llibre.

eBook tags: fàbrica, pdf, download, pdf, miquel martí i pol

  • InfoHOT La fàbrica PDF download
  • La fàbrica: PDF
  • Free Book La fàbrica PDF from Torrent PDF ebook

Download La fàbrica (PDF)


poster not found

File info

ISBN
Book Title
Book Author
PublisherEdicions 62
Pages count59
eBook formatPaperback, (torrent)En
File size4.1 Mb
Book rating4.5 (10 votes)
 rate rate rate rate rate